ÖDÜLLERİMİZ

[:tr]

  • İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yemenicioğlu yürütücülüğünde gerçekleştirilen “Fındık küspesinden gıda, ilaç ve kozmetik alanında kullanılabilecek katma değeri yüksek protein izolatı üretimi”  başlıklı proje Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından 3-4 Haziran 2013 tarihlerinde İzmir’de düzenlenen  II. Uluslararası Gıda Ar-Ge Pazarı’nda birincilik ödülü almıştır.Proje ekibi: Prof. Dr. Ahmet YEMENİCİOĞLU, Doç. Dr. Yusuf BARAN, Ar. Gör. Levent Yurdaer AYDEMİR, Ar. Gör. Aysun ADAN GÖKBULUT
  • 2013 yılında Inovasyon haftasında “Ticari Starter Kültürlerle Birlikte Debaryomyces hansenii ve Yarrowia lipolytica gibi Mayaların Eklenmesi ile Geleneksel Kalitede Sucuk Üretimi” baslıklı Tubitak 112O439 nolu proje TIM tarafından secilerek sunuldu.
  • Türkiye İhracatçılar Meclisince hazırlanan iş adamları, akademisyenler, öğrenciler ve ünlü tasarımcıların katılımlarıyla 6-8 Aralık 2012 tarihinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası’nda yer almak üzere TÜBİTAK ARDEB tarafından  aşağıdaki üç proje, seçilmiştir.

– “Improving the Shelf Life of Verjuice by Using Mild Heat and UV-C Treatment Methods”

Proje yürütücüsü: Doç.Dr. Sevcan Ünlütürk

Proje Ekibi: Arş. Gör. Mehmet R. Atılgan, Arş. Gör. Zehra Kaya

– “Production, Purification and Immobilization of Lactase Enzymes from Dairy Products”

Proje yürütücüsü: Prof. Dr. Şebnem Harsa

Proje Ekibi: Prof. Dr. Yekta Göksungur (Ege Universitesi), Prof. Dr. Sezai Türkel (Uludağ Üniversitesi), Prof. Dr. Haluk Hamamcı (ODTÜ), Arş. Gör. Aysun Cebeci Aydın, Doç Dr.  Candan Gürakan (ODTÜ), Prof. Dr. Canan Tarı (İYTE), Arş. Gör. F. Işık Üstok (İYTE)

– “Development of composite or blend active edible food packaging materials for controlled release of bioactive substances”

Proje yürütücüsü: Prof. Dr. Ahmet Yemenicioğlu

Proje Ekibi: Doç Dr. Figen Korel, Prof. Dr. Halil İbrahim Atabay, Arş. Gör. İskender Arcan, Arş. Gör. Levent Yurdaer Aydemir , Arş. Gör. Derya Alkan, Arş. Gör. Derya Boyacı, Arş. Gör. İlke Uysal Ünalan

  • Ar. Gör. Mehmet Reşat Atılgan, Ar. Gör. Zehra KAYA, Doç. Dr. Sevcan Ünlütürk

Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, 29 Mayıs 2012- Üçüncülük ödülü.

  • Ar. Gör. İskender Arcan, Prof. Dr. Ahmet Yemenicioğlu

4. Uluslararası Gıda ve Beslenme Kongresi ve 3. SAFE Consortium Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, 2011- Öğrenci poster yarışmasında ikincilik ödülü.

  • Ar. Gör. Gökçen Kömen, Yrd. Doç. Dr. Ayşe Handan Baysal, Prof. Dr. Şebnem Harsa

Uluslararası Biyomühendislik Kongresi, İzmir, 2010 – Biyoproses Mühendisliği dalında poster ikincilik ödülü.

  • Ar. Gör. Çelenk Molva, Uzm. Burcu Okuklu, Uzm. Mert Sudağıdan, Prof. Dr. Şebnem Harsa

Uluslararasi Katılımlı IV. Ulusal Biyomühendislik Kongresi, İzmir, 2008-Biyoloji ve Genetik Mühendisliği dalında poster üçüncülük ödülü.

  • Ar. Gör. Gözde Gürdeniz, Doç. Dr. Figen Tokatlı, Doç. Dr. Banu Özen

2. Uluslararası Gıda ve Beslenme Kongresi, İstanbul, 2007- Poster Birincilik Ödülü.[:en]

  • İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yemenicioğlu yürütücülüğünde gerçekleştirilen “Fındık küspesinden gıda, ilaç ve kozmetik alanında kullanılabilecek katma değeri yüksek protein izolatı üretimi”  başlıklı proje Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından 3-4 Haziran 2013 tarihlerinde İzmir’de düzenlenen  II. Uluslararası Gıda Ar-Ge Pazarı’nda birincilik ödülü almıştır.Proje ekibi: Prof. Dr. Ahmet YEMENİCİOĞLU, Doç. Dr. Yusuf BARAN, Ar. Gör. Levent Yurdaer AYDEMİR, Ar. Gör. Aysun ADAN GÖKBULUT
  • 2013 yılında Inovasyon haftasında “Ticari Starter Kültürlerle Birlikte Debaryomyces hansenii ve Yarrowia lipolytica gibi Mayaların Eklenmesi ile Geleneksel Kalitede Sucuk Üretimi” baslıklı Tubitak 112O439 nolu proje TIM tarafından secilerek sunuldu.
  • Türkiye İhracatçılar Meclisince hazırlanan iş adamları, akademisyenler, öğrenciler ve ünlü tasarımcıların katılımlarıyla 6-8 Aralık 2012 tarihinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası’nda yer almak üzere TÜBİTAK ARDEB tarafından  aşağıdaki üç proje, seçilmiştir.

– “Improving the Shelf Life of Verjuice by Using Mild Heat and UV-C Treatment Methods”

Proje yürütücüsü: Doç.Dr. Sevcan Ünlütürk

Proje Ekibi: Arş. Gör. Mehmet R. Atılgan, Arş. Gör. Zehra Kaya

– “Production, Purification and Immobilization of Lactase Enzymes from Dairy Products”

Proje yürütücüsü: Prof. Dr. Şebnem Harsa

Proje Ekibi: Prof. Dr. Yekta Göksungur (Ege Universitesi), Prof. Dr. Sezai Türkel (Uludağ Üniversitesi), Prof. Dr. Haluk Hamamcı (ODTÜ), Arş. Gör. Aysun Cebeci Aydın, Doç Dr.  Candan Gürakan (ODTÜ), Prof. Dr. Canan Tarı (İYTE), Arş. Gör. F. Işık Üstok (İYTE)

– “Development of composite or blend active edible food packaging materials for controlled release of bioactive substances”

Proje yürütücüsü: Prof. Dr. Ahmet Yemenicioğlu

Proje Ekibi: Doç Dr. Figen Korel, Prof. Dr. Halil İbrahim Atabay, Arş. Gör. İskender Arcan, Arş. Gör. Levent Yurdaer Aydemir , Arş. Gör. Derya Alkan, Arş. Gör. Derya Boyacı, Arş. Gör. İlke Uysal Ünalan

  • Ar. Gör. Mehmet Reşat Atılgan, Ar. Gör. Zehra KAYA, Doç. Dr. Sevcan Ünlütürk

Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, 29 Mayıs 2012- Üçüncülük ödülü.

  • Ar. Gör. İskender Arcan, Prof. Dr. Ahmet Yemenicioğlu

4. Uluslararası Gıda ve Beslenme Kongresi ve 3. SAFE Consortium Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, 2011- Öğrenci poster yarışmasında ikincilik ödülü.

  • Ar. Gör. Gökçen Kömen, Yrd. Doç. Dr. Ayşe Handan Baysal, Prof. Dr. Şebnem Harsa

Uluslararası Biyomühendislik Kongresi, İzmir, 2010 – Biyoproses Mühendisliği dalında poster ikincilik ödülü.

  • Ar. Gör. Çelenk Molva, Uzm. Burcu Okuklu, Uzm. Mert Sudağıdan, Prof. Dr. Şebnem Harsa

Uluslararasi Katılımlı IV. Ulusal Biyomühendislik Kongresi, İzmir, 2008-Biyoloji ve Genetik Mühendisliği dalında poster üçüncülük ödülü.

  • Ar. Gör. Gözde Gürdeniz, Doç. Dr. Figen Tokatlı, Doç. Dr. Banu Özen

2. Uluslararası Gıda ve Beslenme Kongresi, İstanbul, 2007- Poster Birincilik Ödülü.[:]