Ödüllerimiz

  • İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yemenicioğlu yürütücülüğünde gerçekleştirilen “Fındık küspesinden gıda, ilaç ve kozmetik alanında kullanılabilecek katma değeri yüksek protein izolatı üretimi”  başlıklı proje Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından 3-4 Haziran 2013 tarihlerinde İzmir’de düzenlenen  II. Uluslararası Gıda Ar-Ge Pazarı’nda birincilik ödülü almıştır.Proje ekibi: Prof. Dr. Ahmet YEMENİCİOĞLU, Doç. Dr. Yusuf BARAN, Ar. Gör. Levent Yurdaer AYDEMİR, Ar. Gör. Aysun ADAN GÖKBULUT
  • 2013 yılında Inovasyon haftasında “Ticari Starter Kültürlerle Birlikte Debaryomyces hansenii ve Yarrowia lipolytica gibi Mayaların Eklenmesi ile Geleneksel Kalitede Sucuk Üretimi” baslıklı Tubitak 112O439 nolu proje TIM tarafından secilerek sunuldu.
  • Türkiye İhracatçılar Meclisince hazırlanan iş adamları, akademisyenler, öğrenciler ve ünlü tasarımcıların katılımlarıyla 6-8 Aralık 2012 tarihinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası’nda yer almak üzere TÜBİTAK ARDEB tarafından  aşağıdaki üç proje, seçilmiştir.
  • “Improving the Shelf Life of Verjuice by Using Mild Heat and UV-C Treatment Methods”

Proje yürütücüsü: Doç.Dr. Sevcan Ünlütürk

Proje Ekibi: Arş. Gör. Mehmet R. Atılgan, Arş. Gör. Zehra Kaya

  •  “Production, Purification and Immobilization of Lactase Enzymes from Dairy Products”

Proje yürütücüsü: Prof. Dr. Şebnem Harsa

Proje Ekibi: Prof. Dr. Yekta Göksungur (Ege Universitesi), Prof. Dr. Sezai Türkel (Uludağ Üniversitesi), Prof. Dr. Haluk Hamamcı (ODTÜ), Arş. Gör. Aysun Cebeci Aydın, Doç Dr.  Candan Gürakan (ODTÜ), Prof. Dr. Canan Tarı (İYTE), Arş. Gör. F. Işık Üstok (İYTE)

  • – “Development of composite or blend active edible food packaging materials for controlled release of bioactive substances”

Proje yürütücüsü: Prof. Dr. Ahmet Yemenicioğlu

Proje Ekibi: Doç Dr. Figen Korel, Prof. Dr. Halil İbrahim Atabay, Arş. Gör. İskender Arcan, Arş. Gör. Levent Yurdaer Aydemir , Arş. Gör. Derya Alkan, Arş. Gör. Derya Boyacı, Arş. Gör. İlke Uysal Ünalan

  • Ar. Gör. Mehmet Reşat Atılgan, Ar. Gör. Zehra KAYA, Doç. Dr. Sevcan Ünlütürk

Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, 29 Mayıs 2012- Üçüncülük ödülü.

  • Ar. Gör. İskender Arcan, Prof. Dr. Ahmet Yemenicioğlu

4. Uluslararası Gıda ve Beslenme Kongresi ve 3. SAFE Consortium Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, 2011- Öğrenci poster yarışmasında ikincilik ödülü.

  • Ar. Gör. Gökçen Kömen, Yrd. Doç. Dr. Ayşe Handan Baysal, Prof. Dr. Şebnem Harsa

Uluslararası Biyomühendislik Kongresi, İzmir, 2010 – Biyoproses Mühendisliği dalında poster ikincilik ödülü.

  • Ar. Gör. Çelenk Molva, Uzm. Burcu Okuklu, Uzm. Mert Sudağıdan, Prof. Dr. Şebnem Harsa

Uluslararasi Katılımlı IV. Ulusal Biyomühendislik Kongresi, İzmir, 2008-Biyoloji ve Genetik Mühendisliği dalında poster üçüncülük ödülü.

  • Ar. Gör. Gözde Gürdeniz, Doç. Dr. Figen Tokatlı, Doç. Dr. Banu Özen

2. Uluslararası Gıda ve Beslenme Kongresi, İstanbul, 2007- Poster Birincilik Ödülü.

Mezun

Program

Yıl

Nerede

Derya ALKAN

Doktora

2014

Hatice YAVUZDURMAZ

Doktora

2014

Pınar KADİROĞLU

Doktora

2014

 Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi

Duygu BÜYÜKTAŞ

Yüksek Lisans

2013

Emrah BAYRAK

Yüksek Lisans

2013

Çeşme Vineyards, İzmir

İskender ARCAN

Doktora

2013

Mehmet Reşat ATILGAN

Doktora

2013

Nihan GÖĞÜŞ

Doktora

2013

Özgür TARHAN

Doktora

2013

Sabrettin UMDU

Yüksek Lisans

2013

Can ÜÇÜNCÜ

Yüksek Lisans

2012

Döhler Natural Food & Beverage Ingredients, Almanya

Hande DEMİR

Doktora

2012

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi

Burcu ÖZTÜRK

Yüksek Lisans

2011

Namık Kemal Üniversitesi Şarköy Meslek Yüksekokulu, Şarap Üretim Teknolojileri Bölümü Öğretim Görevlisi

Cihan KAHRAMAN

Yüksek Lisans

2011

Eczacıbaşı-Monrol Nükleer Ürünler San. ve Tic. A.Ş., İzmir

Dila YÜCESOY

Yüksek Lisans

2011

BAM-Başarının Arama Motoru /EGAM GROUP Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri, İzmir

Bengi HAKGÜDER

Yüksek Lisans

2009

Iğdır Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Araştırma Görevlisi

Duygu ERCAN

Yüksek Lisans

2009

Pennsylvania State University, Agricultural and Biological Engineering, Doktora öğrencisi

Gaye YILDIRIM

Yüksek Lisans

2009

Mepol Gıda, İzmir

Özge YILDIZ

Yüksek Lisans

2009

Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Araştırmacı/ Ege Üniversitesi, Doktora Öğrencisi

İlke UYSAL ÜNALAN

Yüksek Lisans

2008

Milan Üniversitesi, Gıda Bilimi ve Mikrobiyolojisi Bölümü, Doktora Öğrencisi

Gözde GÜRDENİZ

Yüksek Lisans

2008

University of Copenhagen, Department of Nutrition, Exercise and Sports, Doktora Sonrası Araştırmacı

Oylum KÜTAHYA

Yüksek Lisans

2007

Wageningen UR/ Top Institute Food and Nutrition

Şelale ÖNCÜ GLAUE

Yüksek Lisans

2007

Yaşar Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu, Gıda Teknolojisi Programı, Yarı Zamanlı Öğretim Görevlisi

Meltem GÜNDÜZ

Yüksek Lisans

2005

Duygu ALTIOK

Yüksek Lisans

2004

İstanbul Aydın Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi

Şebnem ŞİMŞEK

Yüksek Lisans

2004

Ege Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Doktora Mezunu, Araştırma Görevlisi

Yasemin ERTEN

Yüksek Lisans

2004

İZSU, İzmir

Dilek KAVAK

Yüksek Lisans

2003

Afyon Kocatepe Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi

Umut Başak BALIKLI

Yüksek Lisans

2003

Ege Serbest Bölge (ESBAŞ), İzmir