Ödüllerimiz
- İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yemenicioğlu yürütücülüğünde gerçekleştirilen “Fındık küspesinden gıda, ilaç ve kozmetik alanında kullanılabilecek katma değeri yüksek protein izolatı üretimi” başlıklı proje Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından 3-4 Haziran 2013 tarihlerinde İzmir’de düzenlenen II. Uluslararası Gıda Ar-Ge Pazarı’nda birincilik ödülü almıştır.Proje ekibi: Prof. Dr. Ahmet YEMENİCİOĞLU, Doç. Dr. Yusuf BARAN, Ar. Gör. Levent Yurdaer AYDEMİR, Ar. Gör. Aysun ADAN GÖKBULUT
- 2013 yılında Inovasyon haftasında “Ticari Starter Kültürlerle Birlikte Debaryomyces hansenii ve Yarrowia lipolytica gibi Mayaların Eklenmesi ile Geleneksel Kalitede Sucuk Üretimi” baslıklı Tubitak 112O439 nolu proje TIM tarafından secilerek sunuldu.
- Türkiye İhracatçılar Meclisince hazırlanan iş adamları, akademisyenler, öğrenciler ve ünlü tasarımcıların katılımlarıyla 6-8 Aralık 2012 tarihinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası’nda yer almak üzere TÜBİTAK ARDEB tarafından aşağıdaki üç proje, seçilmiştir.
- “Improving the Shelf Life of Verjuice by Using Mild Heat and UV-C Treatment Methods”
Proje yürütücüsü: Doç.Dr. Sevcan Ünlütürk
Proje Ekibi: Arş. Gör. Mehmet R. Atılgan, Arş. Gör. Zehra Kaya
- “Production, Purification and Immobilization of Lactase Enzymes from Dairy Products”
Proje yürütücüsü: Prof. Dr. Şebnem Harsa
Proje Ekibi: Prof. Dr. Yekta Göksungur (Ege Universitesi), Prof. Dr. Sezai Türkel (Uludağ Üniversitesi), Prof. Dr. Haluk Hamamcı (ODTÜ), Arş. Gör. Aysun Cebeci Aydın, Doç Dr. Candan Gürakan (ODTÜ), Prof. Dr. Canan Tarı (İYTE), Arş. Gör. F. Işık Üstok (İYTE)
- – “Development of composite or blend active edible food packaging materials for controlled release of bioactive substances”
Proje yürütücüsü: Prof. Dr. Ahmet Yemenicioğlu
Proje Ekibi: Doç Dr. Figen Korel, Prof. Dr. Halil İbrahim Atabay, Arş. Gör. İskender Arcan, Arş. Gör. Levent Yurdaer Aydemir , Arş. Gör. Derya Alkan, Arş. Gör. Derya Boyacı, Arş. Gör. İlke Uysal Ünalan
- Ar. Gör. Mehmet Reşat Atılgan, Ar. Gör. Zehra KAYA, Doç. Dr. Sevcan Ünlütürk
Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, 29 Mayıs 2012- Üçüncülük ödülü.
- Ar. Gör. İskender Arcan, Prof. Dr. Ahmet Yemenicioğlu
4. Uluslararası Gıda ve Beslenme Kongresi ve 3. SAFE Consortium Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, 2011- Öğrenci poster yarışmasında ikincilik ödülü.
- Ar. Gör. Gökçen Kömen, Yrd. Doç. Dr. Ayşe Handan Baysal, Prof. Dr. Şebnem Harsa
Uluslararası Biyomühendislik Kongresi, İzmir, 2010 – Biyoproses Mühendisliği dalında poster ikincilik ödülü.
- Ar. Gör. Çelenk Molva, Uzm. Burcu Okuklu, Uzm. Mert Sudağıdan, Prof. Dr. Şebnem Harsa
Uluslararasi Katılımlı IV. Ulusal Biyomühendislik Kongresi, İzmir, 2008-Biyoloji ve Genetik Mühendisliği dalında poster üçüncülük ödülü.
- Ar. Gör. Gözde Gürdeniz, Doç. Dr. Figen Tokatlı, Doç. Dr. Banu Özen
2. Uluslararası Gıda ve Beslenme Kongresi, İstanbul, 2007- Poster Birincilik Ödülü.
Mezun |
Program |
Yıl |
Nerede |
Derya ALKAN |
Doktora |
2014 |
|
Hatice YAVUZDURMAZ |
Doktora |
2014 |
|
Pınar KADİROĞLU |
Doktora |
2014 |
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi |
Duygu BÜYÜKTAŞ |
Yüksek Lisans |
2013 |
|
Emrah BAYRAK |
Yüksek Lisans |
2013 |
Çeşme Vineyards, İzmir |
İskender ARCAN |
Doktora |
2013 |
|
Mehmet Reşat ATILGAN |
Doktora |
2013 |
|
Nihan GÖĞÜŞ |
Doktora |
2013 |
|
Özgür TARHAN |
Doktora |
2013 |
|
Sabrettin UMDU |
Yüksek Lisans |
2013 |
|
Can ÜÇÜNCÜ |
Yüksek Lisans |
2012 |
Döhler Natural Food & Beverage Ingredients, Almanya |
Hande DEMİR |
Doktora |
2012 |
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi |
Burcu ÖZTÜRK |
Yüksek Lisans |
2011 |
Namık Kemal Üniversitesi Şarköy Meslek Yüksekokulu, Şarap Üretim Teknolojileri Bölümü Öğretim Görevlisi |
Cihan KAHRAMAN |
Yüksek Lisans |
2011 |
Eczacıbaşı-Monrol Nükleer Ürünler San. ve Tic. A.Ş., İzmir |
Dila YÜCESOY |
Yüksek Lisans |
2011 |
BAM-Başarının Arama Motoru /EGAM GROUP Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri, İzmir |
Bengi HAKGÜDER |
Yüksek Lisans |
2009 |
Iğdır Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Araştırma Görevlisi |
Duygu ERCAN |
Yüksek Lisans |
2009 |
Pennsylvania State University, Agricultural and Biological Engineering, Doktora öğrencisi |
Gaye YILDIRIM |
Yüksek Lisans |
2009 |
Mepol Gıda, İzmir |
Özge YILDIZ |
Yüksek Lisans |
2009 |
Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Araştırmacı/ Ege Üniversitesi, Doktora Öğrencisi |
İlke UYSAL ÜNALAN |
Yüksek Lisans |
2008 |
Milan Üniversitesi, Gıda Bilimi ve Mikrobiyolojisi Bölümü, Doktora Öğrencisi |
Gözde GÜRDENİZ |
Yüksek Lisans |
2008 |
University of Copenhagen, Department of Nutrition, Exercise and Sports, Doktora Sonrası Araştırmacı |
Oylum KÜTAHYA |
Yüksek Lisans |
2007 |
Wageningen UR/ Top Institute Food and Nutrition |
Şelale ÖNCÜ GLAUE |
Yüksek Lisans |
2007 |
Yaşar Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu, Gıda Teknolojisi Programı, Yarı Zamanlı Öğretim Görevlisi |
Meltem GÜNDÜZ |
Yüksek Lisans |
2005 |
|
Duygu ALTIOK |
Yüksek Lisans |
2004 |
İstanbul Aydın Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi |
Şebnem ŞİMŞEK |
Yüksek Lisans |
2004 |
Ege Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Doktora Mezunu, Araştırma Görevlisi |
Yasemin ERTEN |
Yüksek Lisans |
2004 |
İZSU, İzmir |
Dilek KAVAK |
Yüksek Lisans |
2003 |
Afyon Kocatepe Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi |
Umut Başak BALIKLI |
Yüksek Lisans |
2003 |
Ege Serbest Bölge (ESBAŞ), İzmir |