Derya Boyacı

Derya BOYACI

 deryaboyaci@iyte.edu.tr

 Tel: 0232 750 6227  Faks: 0232 750 61 96

1.      Adı Soyadı: Derya BOYACI                    

2.      Doğum Tarihi: 12.08.1987                   

3.      Unvanı: Araştırma Görevlisi                                

4.      Öğrenim Durumu:  

Derece

Alan

Üniversite

Yıl

Lisans Gıda Mühendisliği Ankara Üniversitesi

2009

Y. Lisans Gıda Mühendisliği İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü

2012

Doktora Gıda Mühendisliği İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü

-…

 

5.      Akademik Unvanlar:                                                                                                                     

Araştırma Görevlisi : İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Aralık 2010-halen.


6.   Yüksek Lisans ve Doktora Tezleri

      6.1.  Yüksek Lisans Tezi

“Development of pH-Controlled Triggering Mechanisms for Controlled Release of Lysozyme”,    2009-2012

      6.2.  Doktora Tezi

“Development of Novel Antimicrobial, Antioxidant and Bioactive Edible Gels Intended for Food Preservation and Promotion of Human Health”, 2013-halen.

7.     Yayınlar

      7.1.  Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities)

 

      7.2. Uluslararası diğer hakemli dergilerde yayınlanan makaleler

 

      7.3. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceedings) basılan   bildiriler

Boyacı, D., Yemenicioğlu A., 2013, Zein Based Composite Films with pH Controlled Release System Developed for Meat Preservation, 17. EuroFoodChem, 7-10 May, İstanbul, Turkey (Poster).

Boyacı D., Yemenicioğlu A., 2012, Design of pH Triggered Controlled Release Mechanism for Lysozyme Containing Zein Based Composite Films Intended for Fresh Meat Active Coating, 2012 EFFoST  Annual Meeting, 20-23 November 2012, Montpellier, France (Oral Presentation).
      7.4.  Yazılan uluslararası kitaplar veya kitaplarda bölümler

      7.5.  Ulusal hakemli dergilerde yayınlanan makaleler

 

      7.6.  Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler

      7.7.  Diğer yayınlar

 

8.    Projeler

 

ARAŞTIRICI OLDUĞU PROJELER

Projenin Adı: Biyoaktif maddelerin kontrollu salımı için kompozit veya karışımlardan oluşan aktif yenilebilir  gıda ambalaj malzemeleri geliştirilmesi

Projedeki görevi: Araştırmacı (2009-2011)

Projenin Yürütücüsü: Ahmet YEMENİCİOĞLU

Projenin Dönemi:

Destekleyen Kuruluş: TÜBİTAK

Projenin Mevcut Durumu: Tamamlandı

Projenin Adı: Development of novel antimicrobial, antioxidant and bioactive edible gels intended for food preservation and promotion of human health

Projedeki görevi: Araştırmacı

Projenin Yürütücüsü: Ahmet YEMENİCİOĞLU

Projenin Dönemi: 2013-2015

Destekleyen Kuruluş:  İYTE – BAP

Projenin Mevcut Durumu: Sürüyor

9.    İdari Görevler

  • Bölüm Web sayfasının düzenlenmesi
  • Bölüm tanıtım faaliyetleri çalışmaları

10.  Bilimsel ve Mesleki Kuruluşlara Üyelikler

11.  Ödüller ve Burslar

  • TÜBİTAK proje bursiyeri (2010-2011).
  • EuroFoodChem XVII – UGTP Özel Poster Ödülü (İstanbul, Türkiye, 2013).

12.  Son iki yılda asistanlığını yaptığı dersler

Akademik Yıl

Dönem

Dersin Adı

Haftalık Saati

Öğrenci Sayısı

Teorik Uygulama

2011/2012

İlkbahar

Design of Experiment

3

0

2012/2013

Güz

Advanced Food Chemistry

3

0

2012/2013

İlkbahar

Advanced Food Biochemistry

3

0