Prof. Dr. Banu ÖZEN

banu hocaTel:0 232 750 6319

E-mail: banuozen@iyte.edu.tr

Ph.D. : Purdue Universitesi,A.B.D, 2000

M.S. : Delaware Üniversitesi, 1996

B.S. :  Orta Doğu Teknik Ünivesitesi, 1992

Detaylı Özgeçmiş 

Araştırma alanları:  Gıda Kimyası, Infrared Spektroskopi ile Gıda Analizleri

Araştırma alanları kısa bilgi:  Dr. Özen’in araştırma alanları hızlı gıda analiz yöntemleri geliştirilmesi, gıdalarda tağşişin belirlenmesi, zeytin ve zeytinyağı kimyası ve karakterizasyonu konularını kapsamaktadır. Çalışmalarımızda, çabuk sonuç verebilen, az atık üreten ve eş zamanlı birçok analiz sonucu verebilen infrared spektroskopisinin, çeşitli gıdaların kalite parametrelerinin belirlenmesinde ve karakterizasyonunda kullanılması üzerine yöntemler geliştirilmektedir. Aynı zamanda yine bu teknik ile alkollü içecek ve zeytinyağında tağşişin belirlenmesi için araştırmalar yürütmekteyiz. Ayrıca zeytin ve zeytinyağında coğrafi işaretleme amacı ile çeşitli kimyasal bileşenlerin kullanımının uygunluğu üzerine çalışmalar yapmaktayız.