Prof. Dr. Ahmet YEMENİCİOĞLU

Ahmet YemenicioğluProf. Dr. Ahmet YEMENİCİOĞLU

Tel: +90 232 750 6292

E-mail: ahmetyemenicioglu@iyte.edu.tr

Ph.D. : Ankara Üniversitesi, Ankara, 1998

M.S. : Ankara Üniversitesi, Ankara, 1996

B.S. :  Ankara Üniversitesi, Ankara, 1994

Detaylı Özgeçmiş 
Araştırma Alanları: Dr. Yemenicioğlu aktif veya biyoaktif ambalajlamaya ve kaplamaya uygun yenilebilir filmlerin ve jellerin tasarlanması, yenilebilir filmler ve jellerde kontrollü salım; gıda enzimlerinin ekstraksiyonu, saflaştırılması, kinetik ve moleküler karakterizasyonu ve teknolojik amaçlı kullanılması; atıklardan fonksiyonel gıda katkı maddeleri üretimi ve bunların fonksiyonel gıda üretiminde kullanımı gibi konularda çalışmaktadır.

Araştırma Alanları Kısa Bilgi: Dr. Yemenicioğlu’nun en önemli çalışma alanlarının birisi farklı gıda gruplarının ambalajlanması veya kaplanmasında kullanılabilecek özelliklere sahip aktif yenilebilir filmlerin ve jellerin tasarlanmasıdır. İstenilen elastikiyette veya gerdirme gücünde aktif filmlerin veya istenilen tekstüre sahip aktif jellerin üretimi; depolama süresine ve gıdanın bozulma sürecine uygun zamanlamayla kontrollü salım yapan aktif filmlerin ve jellerin geliştirilmesi; film ve jellere antimiktrobiyel, antioksidant, antikanserojenik, antihipertensif aktivite kazandırılması çalışma alanlarına girmektedir. Bunun dışında gıda enzimlerinin ayrıntılı özelliklerinin karakterizasyonu ve teknolojik parametrelerin bu enzimleri aktive/inaktive edecek şekilde optimizasyonu; enzimlerin teknolojik amaçlı kullanımı da Dr. Yemenicioğlu’nun ilgi alanına girmektedir. Dr. Yemenicioğlu özellikle son zamanlarda meyve ve sebze endüstrisi ile yağ endüstrisi atıklarından protein bazlı fonksiyonel gıda katkı maddeleri ekstraksiyonu, üretimi ve fonksiyonel/moleküler karakterizasyonu konularına da yoğunlaşmıştır.