Semanur Yıldız

IMG_3025

semanuryildiz@iyte.edu.tr

0232 750 6249

Ar. Gör. Semanur YILDIZ

1.      Adı Soyadı: Semanur YILDIZ                

2.      Doğum Tarihi: 12.05.1988          

3.      Ünvanı:   Araştırma Görevlisi                

4.      Öğrenim Durumu:

Derece

Alan

Üniversite

Yıl

Lisans Gıda Mühendisliği Uludağ Üniversitesi

2006-2010

Y. Lisans Gıda Mühendisliği Uludağ Üniversitesi

2010-2012

Doktora Gıda Mühendisliği İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü

2012- …..


5.     Akademik Unvanlar:

Araştırma Görevlisi : Sakarya Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü                        Eylül-Aralık 2012

Araştırma Görevlisi : İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Bölümü      Aralık 2012- ….


6.   Yüksek Lisans ve Doktora Tezleri

      6.1.  Yüksek Lisans Tezi

YILDIZ, S. “Ülkemizde Doğal Olarak Yetişen ve Kültüre Alınan Vaccinium spp. Türlerinin Fenolik Bileşiklerinin ve Antioksidan Kapasitelerinin Araştırılması” Uludağ Üniversitesi 2010-2012.

       6.2.  Doktora Tezi

YILDIZ, S. “The Impact Of Non Thermal Processes On The Nutritional And Health-Promoting Properties Of Selected Fruit Juices” İzmir Institute of Technology, 2012-….


 7.     Yayınlar

      7.1.  Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities)

      7.2. Uluslararası diğer hakemli dergilerde yayınlanan makaleler

      7.3. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceedings) basılan   bildiriler

1)    Yıldız, S., Sürek, E., Hakgüder Taze, B. Ünlütürk, S.  Some physical properties of Turkish pekmez (concentrated juice) / tahin (sesame paste) blends. The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid-Struga, Macedonia, October 24-26, 2013. (Poster Bildiri)

2)    Degirmencioğlu, N., Gurbuz, O., Yıldız, S. The Effects of Oat Flour Addition and Drying Methods on Colour and Mineral Contents of Tarhana. EuroFoodChem XVII, 658, İstanbul, Turkey, May 7-10, 2013. (Poster Bildiri)

3)    Yıldız, S., Delikanlı, B., Gürbüz, O. 2013. Effect of High Pressure Homogenization on The Interfacial Properties of Milk Proteins. EuroFoodChem XVII, 379, İstanbul, Turkey, May 7-10, 2013. (Poster Bildiri)

4)    Yıldız, S., Gürbüz, O. Physico-Chemical Properties and Antioxidant Activities of Various  Highbush and Wild Blueberries Grown in Turkey. EuroFoodChem XVII, 623, İstanbul, Turkey, May 7-10, 2013. (Poster Bildiri)

5)    Gurbuz, O., Goncagul, G., Yıldız, S., Sahan, Y. Comparison of Antimicrobial Effect of Wild and Highbush Blueberry Extracts. FoodMicro, İstanbul, Turkey, September 3-7, 2012. (Poster Bildiri)

6)    Değirmencioğlu, N., Gurbuz, O., Değirmencioğlu, A., Yildiz, S. Effects of Water Extract of Olea Europeae Leaves on the Microbiological Shelf Life of Wheat Bread.  6th International Congress Flour – Bread ’11, 8th Croatian Congress of Cereal Technologists, Opatija, Croatia, Book of Abstracts, 8, October 12-14, 2011. (Sözlü  Bildiri)

7)    Gurbuz, O., Değirmencioğlu, N., Yildiz, S. Quantitative Analysis of Sorbic Acid in Some Cereal Products Using GC-MS-SIM. 6th International Congress Flour – Bread ’11, 8th Croatian Congress of Cereal Technologists, Opatija, Croatia, Book of Abstracts, 12, October 12-14, 2011. (Sözlü Bildiri)

8)    Gürbüz, O., Yıldız, S. Characterization of Ester Compounds of Narince, Muscat, Kalecik Karasi and Papaz Karasi Wines Using SPME-GC-MS. 9th International Symposium of Oenology, (Poster Presentation) Bordeaux, France, 255, June 15-17, 2011. (Poster Bildiri)

      7.4.  Yazılan uluslararası kitaplar veya kitaplarda bölümler

      7.5.  Ulusal hakemli dergilerde yayınlanan makaleler

      7.6.  Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler

1)    Yıldız, S. Kaya, Z. Pelvan Akgün, M., Ünlütürk, S. Meyve Sularına Uygulanan Isıl Olmayan Gıda Muhafaza Yöntemleri, Mikrobiyal İnaktivasyon Mekanizmaları ve Mikrobiyal Etkinlikleri. 8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Kasım 7-9, 2013 (Poster Bildiri).

2)    Sürek, E., Yıldız, S., Tokatlı, F. Yağ Tipi, Kızartma Sıcaklığı Ve Süresinin Patates Kızartmasının Bazı Fiziksel Özelliklerine Etkisi 8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Kasım 7-9, 2013 (Poster Bildiri).

3)    Gürbüz, O., Yıldız, S., Değirmencioğlu, N. Yaban Mersini (Vaccinium spp.) Türlerinin Fenolik Bileşiklerinin HPLC Tekniği ile Araştırılması. Kromatografi Kongresi, 5, Mayıs 19-22, 2013 (Sözlü Bildiri).

4)    Ayar, A., Yıldız, S., Aktürk, Ö. Peynir üretiminde yenilebilir biyo-kaynaklı ambalaj materyallerinin kullanımı. Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Kasım 15-16, 2012. (Sözlü Bildiri)

5)    Ayar, A., Aktürk, Ö., Yıldız, S. Liyofilizasyonla kurutulmuş kavunun dondurma üretiminde kullanımı. Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Kasım 15-16, 2012. (Poster Bildiri)

6)    Gürbüz O., Yıldız S., Faikoğlu F. Investigation of Phenolic Compounds and Antioxidant Capacities of Blueberries (Vaccinium spp.) Cultivars, Uludag University, 2nd Informing and Research & Development Days (Poster Presentation), November 13-15, 2012.

7)    Değirmecioğlu, N., Gürbüz, O., Değirmencioğlu, A., Yıldız, S. Farklı Tuz Konsantrasyonları Kullanılarak Tatlandırılan Sele Zeytinlerinin Raf Ömrü Üzerine Organik Asit Ve Ticari Dezenfektan İle Yıkamanın Etkisi. III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Mayıs 10-12, 2012. (Poster Bildiri)

8)    Koçi, E. Yıldız, S. Gürbüz, O., Değirmencioğlu, N. Trakya Bölgesinin Geleneksel Lezzeti, Hardaliye Üretimi.  III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Mayıs 10-12, 2012. (Poster Bildiri)

9)    Değirmencioğlu, N.,  Gürbüz, O., İrkin, R., Yıldız, S. Sele Zeytini Üretiminde Yeni Yaklaşımlar. 7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Kasım 24-26, 2011. (Poster Bildiri)

10) Güldaş, M., Yıldız, S., Gürbüz, O. Fonksiyonel Mikroorganizmaların Fonksiyonel Gidaların Kalitesi Üzerindeki Etkileri. 7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Kasım 24-26, 2011. (Poster  Bildiri )

11) Değirmencioğlu, N., Gürbüz, O., Yıldız, S. Ekmeğin Mikrobiyolojik Raf Ömrü Üzerine Zeytin  Yaprağı Sulu Ekstresinin Etkisi. 7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Kasım 24-26, 2011. (Poster  Bildiri)

12) Gürbüz, O., Değirmencioğlu, N., Yıldız, S. Ester Bileşiklerinin Şarapta Oluşum Mekanizması Ve Şarap Aromasına Katkısı. 7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Kasım 24-26, 2011. (Poster  Bildiri)

      7.7.  Diğer yayınlar

 

8.    Projeler

 ARAŞTIRICI OLDUĞU PROJELER

Projenin Adı: UV-C Işığının Portakal Suyu Kalitesi ve Raf Ömrü Üzerine Etkisinin İncelenmesi

Projenin Yürütücüsü: Doç. Dr. Sevcan ÜNLÜTÜRK

Projenin Dönemi: 04/10/2013-03/10/2014

Destekleyen Kuruluş: : İYTE BAP

Projenin Mevcut Durumu: Devam ediyor

 

9.    İdari Görevler

  • İYTE-Gıda Mühendisliği Bölümü Web Sayfasının Düzenlenmesi
  • İYTE-Gıda Mühendisliği Bölümü Duvar Gazetesi Editörlüğü

 

10.  Bilimsel ve Mesleki Kuruluşlara Üyelikler

  • Gıda Mühendisleri Odası (GMO)

 

11.  Ödüller / Burslar

  • YÖK Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP), Eylül 2012
  • ERASMUS Öğrenci Değişim Programı: Bonn Üniversitesi, Beslenme ve Gıda Bilimi Enstitüsü, Gıda Teknolojisi ve Biyoteknoloji Bölümü (Universität Bonn, Institut für Ernährungs- und Lebensmittelwissenschaften), Bonn, Almanya, Eylül 2011-Şubat 2012.
  • IAESTE, Yurtdışı Staj Bursu: Bonn Üniversitesi, Beslenme ve Gıda Bilimi Enstitüsü, Gıda Teknolojisi ve Biyoteknoloji Bölümü (Universität Bonn, Institut für Ernährungs- und Lebensmittelwissenschaften), Bonn, Almanya, Ağustos-Eylül 2009.

12.  Son iki yılda asistanlığını yaptığınız dersler için aşağıdaki tabloyu doldurunuz. 

Akademik Yıl

Dönem

Dersin Adı

Haftalık Saati

Öğrenci Sayısı

Teorik Uygulama

2012/2013

Güz        
       
İlkbahar        
       

2013/2014

Güz FE 532- Food Engineering Principles        

3

0

5

       
İlkbahar