Araştırma Görevlileri
Ar. Gör. Kevser SABANCI
Eğitim
Doktora: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, (devam ediyor)
Yüksek Lisans: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, 2016
Lisans: Ege Üniversitesi, İzmir, 2013
Çalışma Alanları
- Endüstriyel Biyoteknoloji
- Bitkisel Atıkların Değerlendirilmesi
- Bitkisel Polimerler ve Prebiyotikler
- In-vivo Hayvan Modelleri
- Kolon Mikrobiyota Çeşitliliği
Ar. Gör. Dr. Pelin BARIŞ KAVUR
Eğitim
Doktora: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, 2022
Yüksek Lisans: Ege Üniversitesi, İzmir, 2012
Lisans: Celal Bayar Üniversitesi, Manisa, 2009
Çalışma Alanları
- Gıda kimyası
- Aktif ambalajlama
- Et teknolojisi
Ar. Gör. Dr. Elif ÇAVDAROĞLU
Eğitim
Doktora: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, 2023
Yüksek Lisans: Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Ankara, 2016
Lisans: Hacettepe Üniversitesi, Ankara, 2013
Çalışma Alanları
- Bitkisel atıklardan fonksiyonel hidrokolloidlerin ekstraksiyonu ve karakterizasyonu
- Aktif ve akıllı paketleme
- Biyoaktif ajanların enkapsülasyonu
- Nanoemülsiyon üretimi ve karakterizasyonu
Ar. Gör. Dr. Cansu ÖZEL TAŞCI
Eğitim
Doktora: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, 2022
Yüksek Lisans: Ege Üniversitesi, İzmir, 2015
Lisans: Ege Üniversitesi, İzmir, 2012
Çalışma Alanları
- Moleküler Beslenme
- Hücre Fizyolojisi
- Fitokimyasal Bileşenler
- In vitro Biyoerişilebilirlik ve Biyoyararlanım Modelleri
- Fonksiyonel Gıdalar
Ar. Gör. Dr. Çağrı ÇAVDAROĞLU
Eğitim
Doktora: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, 2023
Yüksek Lisans: Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Ankara, 2017
Lisans: Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Ankara, 2014
Çalışma Alanları
- Gıda otantikasyonu
- Gıdada hilenin tespiti
- Spektroskopik yöntemlerle gıdanın karakterizasyonu
- Spektroskopik yöntemlerle gıda bileşenlerinin tespiti
- Çok Değişkenli İstatiksel Analiz (Kemometri)
Ar. Gör. Elif EREZ
Eğitim
Doktora: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, (devam ediyor)
Yüksek Lisans: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, 2022
Lisans: Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ankara, 2016
Çalışma Alanları
- Fonsiyonel Gıdalar
- Biyoaktif bileşenler
- Biyopolimerler
- Electrospinning
- Octave/Matlab
Ar. Gör. Miray BÜYÜK
Eğitim
Doktora: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, (devam ediyor)
Yüksek Lisans: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, 2022
Lisans: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, 2018
Çalışma Alanları
- Gıda biyokimyası
- Bitkisel atıklardan fonksiyonel hidrokolloidlerin ekstraksiyonu ve karakterizasyonu
- Nanoemülsiyon üretimi
- Fonksiyonel nanoemülsiyon karakterizasyonu
Ar. Gör. Merve HADİMİOĞLU ÖZDEMİR
Eğitim
Doktora: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, (devam ediyor)
Yüksek Lisans: Akdeniz Üniversitesi, Antalya, 2019.
Lisans: Ege Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, İzmir, 2015.
Çift Ana Dal: Ege Üniversitesi, Biyomühendislik Bölümü, İzmir, 2016.
Çalışma Alanları
- Moleküler biyoloji ve genetik
- Rekombinant enzim üretimi
- Endüstriyel biyoteknoloji
- Biyomalzeme ve doku mühendisliği
- Gıda endüstrisi atıklarının değerlendirilmesi
Ar. Gör. Yadigar SEYFİ CANKAL
Eğitim
Doktora: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, (devam ediyor)
Yüksek Lisans: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, 2022
Lisans: Hacettepe Üniversitesi- Gıda Mühendisliği Bölümü, 2016
Yandal: Hacettepe üniversitesi- Kimya Mühendisliği Bölümü, 2016
Çalışma Alanları
- Temel İşlemler
- Gıdalarda Isıl Olmayan Muhafaza Yöntemleri
- Görüntü İşleme
- Temel Programlama
- MATLAB/ Octave
Ar. Gör. Dr. Duygu BÜYÜKTAŞ
Eğitim
Doktora: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, 2022
Yüksek Lisans: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, 2013
Lisans: Ege Üniversitesi, İzmir, 2008
Çalışma Alanları
- Ambalaj materyallerinden gıdaya geçiş yapan maddelerin tespiti için elektrokimyasal sensörlerin geliştirilmesi
- Gıda kalite kontrol
- Gıda mikrobiyolojisi
Ar. Gör. Filiz BAŞER
Eğitim
Doktora: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, (devam ediyor)
Yüksek Lisans: Gıda Mühendisliği, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, 2022
Lisans:Moleküler Biyoloji ve Genetik, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, 2018
Çalışma Alanları
- Moleküler beslenme ve insan fizyolojisi
- İnce bağırsak hücrelerinde glikoz ve lipid metabolizmaları
- Besinlerin algılanması ve emilimi
- Hücre biyolojisi
- Biyoerişebilirlik/Biyoyararlanım/Biyofonksiyonellik
- Hücre kültürü / C.elegans model organizması
Ar. Gör. Berkay BERK
Eğitim
Doktora: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, (devam ediyor)
Yüksek Lisans: Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Ankara, 2020
Lisans: Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Ankara, 2019
Çalışma Alanları
- Viskoelastik gıdalarda doğrusal ve doğrusal olmayan reolojik yöntemler
- Gıda sistemlerinin multifizik modellenmesi
- Taşınım olaylarının sayısal simülasyonu
- Isıl işlem tasarımı
- Nükleer manyetik rezonans (NMR) relaksometri
Ar. Gör. İlayda HIZIR KADI
Eğitim
Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), İstanbul, (devam ediyor)
Yüksek Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul, 2019.
Lisans: Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul, 2017
Çalışma Alanları
- Biyoaktif Bileşenler
- Gıda Mikrobiyolojisi
- Elektrospinning
- Fonksiyonel Gıdalar
- Mikroenkapsülasyon
Ar. Gör. Eda DALYAN
Eğitim
Yüksek Lisans: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, (devam ediyor)
Lisans: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, 2021
Çalışma Alanları
- Moleküler Beslenme
- Biyoerişilebilirlik – Biyoyararlanım
- Hücre Fizyolojisi
- Hücre kültürü
- C.elegans model organizması
Ar. Gör. Hazal ÖZHANLI
Eğitim
Doktora: Akdeniz Üniversitesi, Antalya, (devam ediyor)
Yüksek Lisans: Akdeniz Üniversitesi, Antalya, 2021
Lisans: Akdeniz Üniversitesi, Antalya, 2019
Çalışma Alanları
- Gıda Kimyası
- Fonksiyonel Gıdalar
- Fermentasyon Teknolojisi
- Endüstriyel Biyoteknoloji
Ar. Gör. Elifsu POLAT
Eğitim
Yüksek Lisans: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, (devam ediyor)
Lisans: Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Ankara, 2022
Çalışma Alanları
- Endüstriyel Biyoteknoloji
- Biyoaktif Bileşenler
- Gıda Mikrobiyolojisi
- In vitro Biyoerişilebilirlik ve Biyoyararlanım
- Fonksiyonel Gıdalar