Araştırma Görevlileri

Ar. Gör. Kevser SABANCI

Eğitim

Doktora: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, (devam ediyor)

Master: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, 2016

Lisans: Ege Üniversitesi, İzmir, 2013

Çalışma Alanları

  • Endüstriyel Biyoteknoloji
  • Bitkisel Atıkların Değerlendirilmesi
  • Bitkisel Polimerler ve Prebiyotikler
  • In-vivo Hayvan Modelleri
  • Kolon Mikrobiyota Çeşitliliği

Ar. Gör. Dr. Pelin BARIŞ KAVUR

Eğitim

Doktora: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, 2022

Master: Ege Üniversitesi, İzmir, 2012

Lisans: Celal Bayar Üniversitesi, Manisa, 2009

Çalışma Alanları

  • Gıda kimyası
  • Aktif ambalajlama
  • Et teknolojisi

Ar. Gör. Dr. Elif ÇAVDAROĞLU

Eğitim

Doktora: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, 2023

Master: Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Ankara, 2016

Lisans: Hacettepe Üniversitesi, Ankara, 2013

Çalışma Alanları

  • Bitkisel atıklardan fonksiyonel hidrokolloidlerin ekstraksiyonu ve karakterizasyonu
  • Aktif ve akıllı paketleme
  • Biyoaktif ajanların enkapsülasyonu
  • Nanoemülsiyon üretimi ve karakterizasyonu

Ar. Gör. Dr. Cansu ÖZEL TAŞCI

Eğitim

Doktora: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, 2022

Master: Ege Üniversitesi, İzmir, 2015

Lisans: Ege Üniversitesi, İzmir, 2012

Çalışma Alanları

  • Moleküler Beslenme
  • Hücre Fizyolojisi
  • Fitokimyasal Bileşenler
  • In vitro Biyoerişilebilirlik ve Biyoyararlanım Modelleri
  • Fonksiyonel Gıdalar

Ar. Gör. Dr. Çağrı ÇAVDAROĞLU

Eğitim

Doktora: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, 2023

MasterOrta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Ankara, 2017

Lisans: Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Ankara, 2014

Çalışma Alanları

  • Gıda otantikasyonu
  • Gıdada hilenin tespiti
  • Spektroskopik yöntemlerle gıdanın karakterizasyonu
  • Spektroskopik yöntemlerle gıda bileşenlerinin tespiti
  • Çok Değişkenli İstatiksel Analiz (Kemometri)

Ar. Gör. Elif EREZ

Eğitim

Doktora: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, (devam ediyor)

Master: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, 2022

Lisans: Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ankara, 2016

Çalışma Alanları

  • Fonsiyonel Gıdalar
  • Biyoaktif bileşenler
  • Biyopolimerler
  • Electrospinning
  • Octave/Matlab

Ar. Gör. Miray BÜYÜK

Eğitim

Doktora: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, (devam ediyor)

Master: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, 2022

Lisans: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, 2018

Çalışma Alanları

  • Gıda biyokimyası
  • Bitkisel atıklardan fonksiyonel hidrokolloidlerin ekstraksiyonu ve karakterizasyonu
  • Nanoemülsiyon üretimi
  • Fonksiyonel nanoemülsiyon karakterizasyonu

Ar. Gör. Merve HADİMİOĞLU ÖZDEMİR

Eğitim

Doktora: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, (devam ediyor)

Master: Akdeniz Üniversitesi, Antalya, 2019.

Lisans: Ege Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, İzmir, 2015.

Çift Ana Dal: Ege Üniversitesi, Biyomühendislik Bölümü, İzmir, 2016.

Çalışma Alanları

  • Moleküler biyoloji ve genetik
  • Rekombinant enzim üretimi
  • Endüstriyel biyoteknoloji
  • Biyomalzeme ve doku mühendisliği
  • Gıda endüstrisi atıklarının değerlendirilmesi

Ar. Gör. Yadigar SEYFİ CANKAL

Eğitim

Doktora: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, (devam ediyor)

Master: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, 2022 

Lisans: Hacettepe Üniversitesi- Gıda Mühendisliği Bölümü, 2016

Yandal: Hacettepe üniversitesi- Kimya Mühendisliği Bölümü, 2016

Çalışma Alanları

  • Temel İşlemler
  • Gıdalarda Isıl Olmayan Muhafaza Yöntemleri
  • Görüntü İşleme
  • Temel Programlama
  • MATLAB/ Octave

Ar. Gör. Dr. Duygu BÜYÜKTAŞ

Eğitim

Doktora: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, 2022

Master: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, 2013

Lisans: Ege Üniversitesi, İzmir, 2008

Çalışma Alanları

  • Ambalaj materyallerinden gıdaya geçiş yapan maddelerin tespiti için elektrokimyasal sensörlerin geliştirilmesi
  • Gıda kalite kontrol
  • Gıda mikrobiyolojisi

Ar. Gör. Filiz BAŞER

Eğitim

Doktora: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, (devam ediyor)

Master: Gıda Mühendisliği, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü  (İYTE), İzmir, 2022

Lisans:Moleküler Biyoloji ve Genetik, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü  (İYTE), İzmir, 2018

Çalışma Alanları

  • Moleküler beslenme ve insan fizyolojisi
  • İnce bağırsak hücrelerinde glikoz ve lipid metabolizmaları
  • Besinlerin algılanması ve emilimi
  • Hücre biyolojisi
  • Biyoerişebilirlik/Biyoyararlanım/Biyofonksiyonellik
  • Hücre kültürü / C.elegans model organizması

Ar. Gör. Berkay BERK

Eğitim

Doktora: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, (devam ediyor)

Master: Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Ankara, 2020

Lisans: Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Ankara, 2019

Çalışma Alanları

  • Viskoelastik gıdalarda doğrusal ve doğrusal olmayan reolojik yöntemler
  • Gıda sistemlerinin multifizik modellenmesi
  • Taşınım olaylarının sayısal simülasyonu
  • Isıl işlem tasarımı
  • Nükleer manyetik rezonans (NMR) relaksometri

Ar. Gör. İlayda HIZIR KADI

Eğitim

Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), İstanbul, (devam ediyor)

Master: İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul, 2019.

Lisans: Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul, 2017

Çalışma Alanları

  • Biyoaktif Bileşenler
  • Gıda Mikrobiyolojisi
  • Elektrospinning
  • Fonksiyonel Gıdalar
  • Mikroenkapsülasyon

Ar. Gör. Eda DALYAN

Eğitim

Master: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, (devam ediyor)

Lisans: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, 2021

Çalışma Alanları

  • Moleküler Beslenme
  • Biyoerişilebilirlik – Biyoyararlanım
  • Hücre Fizyolojisi
  • Hücre kültürü
  • C.elegans model organizması

Ar. Gör. Hazal ÖZHANLI

Eğitim

Doktora: Akdeniz Üniversitesi, Antalya, (devam ediyor)

Yüksek Lisans: Akdeniz Üniversitesi, Antalya, 2021

Lisans: Akdeniz Üniversitesi, Antalya, 2019

Çalışma Alanları

  • Gıda Kimyası
  • Fonksiyonel Gıdalar
  • Fermentasyon Teknolojisi
  • Endüstriyel Biyoteknoloji