Projeler

Öğretim Üyesi Başlangıç Yılı Rolü Proje Adı ve Destekleyici Kuruluş
Doç. Dr. Beste Bayramoğlu 2024 Proje Yürütücüsü Meyve Suyu Durultma Etkinliğini Artıran Yenilikçi Biyokatalitik Nanolifli Derin Filtrasyon Süngeri Geliştirilmesi, Araştırma Üniversiteleri Destek Programı (AÜDP) Proje no: 2023IYTE-2-0003.
Prof. Dr. Figen Korel 2024 Gıda Ürünlerinde Nohut Haşlama Suyunun Yumurta Yerine Kullanımı
Doç. Dr. Ali Oğuz Büyükkileci 2024 Danışman Oksijen ve probiyotik antikanser ve anti-inflamatuar metabolit eş dağıtımı yapabilen enjekte edilebilir canlı biyohibrit hidrojellerin ve 3D iskelelerinin kanser ilaç tedavisi uygulamaları için geliştirilmesi.
Doç. Dr. Ali Oğuz Büyükkileci 2024 Araştırmacı Sürdürülebilir Tarımsal Atık Kaynaklarından Yüksek Değerli Ürünlerin Entegre Biyo-İmalatı ve Uygulamalarının Geliştirilmesi
Prof. Dr. Sevcan Ünlütürk 2024 Proje Yürütücüsü Makarna Hamurunun İnceltilmesi Sırasında Gerçek Zamanlı Tork Ölçümü ve Reolojik Özelliklerle İlişkilendirilmesi (Real-Time Torque Measurement During Sheeting of Pasta Dough and Its Correlation with Rheological Properties)
Prof. Dr. Figen Korel 2023 Osmotik Dehidrasyon Uygulamalarının Kurutma ve Çileklerin Kalite Özellikleri Üzerindeki Etkileri
Doç. Dr. Çağatay Ceylan 2023 Araştırmacı Ekşi maya ekmeği protein hidrolizatları ve şeker kombinasyonuyla oluşan  melanoidinlerin eldesi ve antimikrobiyel, antibiyofilm, antioksidan, antiproliferatif ve apoptotik ve fonksiyonel aktivitelerinin ve yapısal karakterizasyonu, 2023İYTE-2-0022 AÜDP Projesi.
Prof. Dr. Banu Özen 2023 Proje Yürütücüsü Nar Suyu Konsantresinin, Şeker Şurupları ve Meyve Konsantreleri ile Karışımlarının Spektroskopik Yöntemlerle Belirlenmesi, 2023İYTE-1-0013, BAP
Doç. Dr. Ali Oğuz Büyükkileci 2023 Danışman BETA-LAKTOGLOBULİN PROTEİNİNİ ÜRETMEK AMACIYLA E.COLİ EKSPRESYON PLATFORMUNUN GELİŞTİRMESİ.
Doç. Dr. Ali Oğuz Büyükkileci 2023 Danışman Prebiyotik Testler Için Ex-Vivo Fare Kolonu Kullanılması
Prof. Dr. Efe Sezgin 2023 Proje Yürütücüsü Drosophila melanogaster’de bağırsak mikrobiyotasında yer alan yararlı mantar türlerinin qPCR ile analizi
Prof. Dr. Sevcan Ünlütürk 2023 Proje Yürütücüsü Gıda Yüzeylerinde UV Doz Dağılımını Belirlemeye Yönelik Radyokromik Film Üretimi
Prof. Dr. Sevcan Ünlütürk 2023 Proje Yürütücüsü Lazer ve Igneli Mikro-Perforasyon Ön Islemlerinin Kavacık Üzümünün Kurutma Süresine ve Bazı Kalite Özelliklerine Etkisinin Arastırılması
Prof. Dr. Sevcan Ünlütürk 2023 Araştırmacı Balda hızlı tağşiş tarama testi
Prof. Dr. Sevcan Ünlütürk 2023 Danışman Gıda Değer Zincirinde Blok Zincir Temelli İzlenebilirlik İçin Iot Yazılım Ve Donanım Platformu Geliştirme
Doç. Dr. Sibel Uzuner 2023 Araştırmacı Production of a new generation of modified MAH-PBS/Chlorella biodegradable composite film supported by TUBİTAK.
Prof. Dr. Şebnem Harsa 2023 Danışman Development of Probiotic Bar Containing Microencapsulated Saccharomyces cerevisiae var. boulardii and Alkalihalobacillus clausii into Lupine Protein Isolate-Gelatin-Trehalose Complex TÜBİTAK-TOVAG 1002 Project No: 123O600.
Prof. Dr. Şebnem Harsa 2023 Proje Yürütücüsü Determination of Probiotic Properties of Gamma Amino Butyric Acid Producer Artisanal Labs TÜBİTAK-TOVAG 1002 Project No:223O407.
Prof. Dr. Şebnem Harsa 2023 Üye COST Action 18101 – SOURDOMICS: WG – 2 Screening and characterization cereal flours and sourdough microbiota; WG 3 – Design and development sourdough starter cultures for breadmaking and other agri-food products; WG 7 – Valorisation of by-products, residues and food wastes throughout the entire value chain; WG 8 – Food safety, health promoting, sensorial perception and consumers’ behaviour.
Prof. Dr. Şebnem Harsa 2023 Üye COST Action CA18113 ­­– EUROMICROpH, Understanding and exploiting the impacts of low pH on micro-organisms: WG 4 – Biotechnological applications – exploitation of micro-organisms in low pH manufacturing processes;  WG 5 – Applications in food and drink manufacture and processing.
Prof. Dr. Şebnem Harsa 2023 Üye COST Action CA22105 – BeSafeBeeHoney, BEekeeping products valorization and biomonitoring for the SAFEty of BEEs and HONEY,  WG 1
Prof. Dr. Şebnem Harsa 2023 Üye COST Action CA22161 – FLAVOURsome, Future of Plant-based Food: Bridging the Gap of New Proteins and FLAVOURsome, WG 2, WG 4, WG 5 WG
Prof. Dr. Şebnem Harsa 2023 Proje Yürütücüsü Saccharomyces cerevisiae var. boulardii ve Alkalihalobacillus clausii probiyotiklerinin acı bakla protein izolatı-jelatin-trehaloz kompleksine mikroenkapsülasyonu, Project No: 2023IYTE-1-0020)
Doç. Dr. Beste Bayramoğlu 2022 Araştırmacı Yeni Tasarım İlaç Taşıma Sistemi için Salımların Belirlenmesi, Araştırma Üniversiteleri Destek Programı (AÜDP) Proje no:2022İYTE-3-0010.
Prof. Dr. Figen Korel 2022 Kolajen ve antioksidan ilavesi ile zenginleştirilmiş yoğurt dondurması geliştirilmesi
Doç. Dr. Çağatay Ceylan 2022 Araştırmacı Biyofiziksel yaklaşımlarla meme kanseri hücre modelinde m1A ve m6A RNA metilasyonlarının araştırılması, 2022İYTE-2-0048 AÜDP Projesi.
Doç. Dr. Çağatay Ceylan 2022 Proje Yürütücüsü Bazı önemli bakliyat ürünlerinden antiproliferatif ve antimikrobiyal etkiye sahip melanoidin eldesi ve bu malzemenin yapısal ve fonksiyonel karakterizasyonu, 2022-IYTE-3-0037 AÜDP Projesi.
Doç. Dr. Çağatay Ceylan 2022 Araştırmacı Biyofiziksel yaklaşımlarla meme kanseri hücre modelinde m1A ve m6A RNA metilasyonlarının araştırılması, 2022İYTE-2-0048 AÜDP Projesi.
Prof. Dr. Efe Sezgin 2022 Proje Yürütücüsü İnterlökin-10 reseptör (IL-10R1) epigenetik değişim profilinin Behçet Hastalığına olan etkisinin incelenmesi
Doç. Dr. Sibel Uzuner 2022 Araştırmacı Production and modeling of pectinolytic cocktail enzymes by fed-batch deep culture fermentation strategy supported by Izmir Institute of Technology Research Foundation Project
Prof. Dr. Şebnem Harsa 2022 Danışman Holistic exploitation of lactic acid bacteria for production of phenyl lactic acid from cheese whey: Orchestrated application of sequential adaptive evolution and integrated fermentation methods to induce industrial-scale yields, Co-Funded Brain Circulation Scheme2, 2236- Uluslararası Deneyimli Araştırmacı Dolaşım Programı Project No : 121C360 Proje yürütücüsü : Haritha Meruvu.
Prof. Dr. Şebnem Harsa 2022 Proje Yürütücüsü Production of Bacterial Cellulose from Food Industry Wastes with Gluconacetobacter xylinus, (Project No: 2022IYTE-1-0021)
Prof. Dr. Şebnem Harsa 2022 Proje Yürütücüsü Determination of Functional Properties of Artisanal Food Cultures and Development of New Food Products (Project No: BTSB 084801), INOSHE Co. Inc. Biotech Products, Food R&D Consultancy
Doç. Dr. Beste Bayramoğlu 2021 Araştırmacı Invert Şekerin Su ile Etkileşiminin Moleküler Dinamik Simülasyon ve NMR Relaksometre İle İncelenmesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, BAP proje no: METU-TEZ-YL-314-2021-10728.
Prof. Dr. Banu Özen 2021 Partner Developing innovative plant-based added-value food products through the promotion of local Mediterranean NUT and LEGUME crops, Localnutleg/no:2033, AB-PRIMA,
Prof. Dr. Banu Özen 2021 Proje Yürütücüsü Spektroskopik Tekniklerin Sirke Üretiminin İzlenmesi ve Sirkenin Tağşişinin Tespitinde Kullanımı, 119O066 Tübitak.
Prof. Dr. Banu Özen 2021 Proje Yürütücüsü Mevye Sularında Tağşişin Spektroskopik Yöntemler ile Belirlenmesi, 2021İYTE-1-0022, BAP
Doç. Dr. Ali Oğuz Büyükkileci 2021 Proje Yürütücüsü Lignoselülozik Biyokütleden Ksilooligosakkarit Üretimi İçin Derin Ötektik Çözücü Temelli Süreç Geliştirilmesi
Prof. Dr. Figen Tokatlı 2021 Partner LOCALNUTLEG-Developing innovative plant-based added-value food products through the promotion of local Mediterranean nut and legume crops. Funded by PRIMA programme-LOCALNUTLEG project (Grant Agreement no2033, Call 2020 Section 1 Agrofood IA). Coordinated by IRTA (Spain)
Prof. Dr. Figen Tokatlı 2021 Proje Yürütücüsü Physical and spectroscopic properties of cake batters composed of different vegetable  and nut powders – a research project of Izmir Institute of Technology (IYTE).
Prof. Dr. Şebnem Harsa 2021 Proje Yürütücüsü Investigations on the Potential Probiotics to Support Mucin/Mucus Layer for Obesity Control: A Gastrointestinal Environment to Trigger Akkermansia muciniphila, (Project No: TÜBİTAK-SBAG 121 S 123).
Prof. Dr. Şebnem Harsa 2021 Proje Yürütücüsü COST Action CA20128 ­­– PIMENTO, Promoting Innovation of ferMENTed fOods, WG 2 – WG 3 – WG 4 – WG 5
Prof. Dr. Şebnem Harsa 2021 Proje Yürütücüsü Development of and Snack Product having Anti-Stress Property by Empregnation of Physcobiotics on Kaju Peanut, (Project No: 2021İYTE-1-0039)
Prof. Dr. Şebnem Harsa 2021 Proje Yürütücüsü Development of and Snack Product having Anti-Stress Property by Empregnation of Physcobiotics on Kaju Peanut, (Project No: 2021İYTE-1-0039)
Prof. Dr. Şebnem Harsa 2021 Danışman Development of a Vegan Snack Functionalized with Antimicrobial Edible Coating, Işık Tarım Ürünleri San. ve Tic. A.Ş.
Doç. Dr. Beste Bayramoğlu 2020 Proje Yürütücüsü Mor Reyhan Antosiyaninlerinin Ultrason Destekli Ekstraksiyon ile Özütlenmesi İşleminin Optimizasyonu, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, BAP proje no: 2020İYTE0077.
Doç. Dr. Ali Oğuz Büyükkileci 2020 Danışman Yüksek Kalitede Kitin Nanofiberi Üretimi İçin Diatom Tabanlı Üretim Platformu Geliştirilmesi
Prof. Dr. Efe Sezgin 2020 Proje Yürütücüsü Drosophila melanogaster mantar mikrobiyotası’na etki eden genetik faktörlerin ve mantar mikrobiyotasının metabolizmaya olan etklerinin yeni nesil moleküler yöntemlerle incelenmesi
Prof. Dr. Efe Sezgin 2020 Proje Yürütücüsü İnterlökin-10 (IL-10) ve  İnterlökin-10 reseptör (IL-10R1) genetik çeşitliliğinin Behçet hastalığına olan etkisinin Türk Behçet hastalarında İncelenmesi
Prof. Dr. Sevcan Ünlütürk 2020 Proje Yürütücüsü Radyokromik Filmlerin UV Doz Belirlemede Kullanımı
Prof. Dr. Şebnem Harsa 2020 Proje Yürütücüsü Investigation on Mucus Binding Ability of Probiotics to Trigger Akkermansia muciniphila for Obesity Management, Project No: 2020İYTE0084
Prof. Dr. Şebnem Harsa 2020 Proje Yürütücüsü Investigation on Mucus Binding Ability of Probiotics to Trigger Akkermansia muciniphila for Obesity Management, Project No: 2020İYTE0084
Prof. Dr. Figen Korel 2019 Doğal kaynaklardan elde edilen ekstraktların taşıyıcısı olan, yapısal ve fonksiyonel özellikleri geliştirilmiş aktif ve akıllı biyonanokompozit ambalajların geliştirilmesi ve model gıdalarda uygulamaları.
Doç. Dr. Ali Oğuz Büyükkileci 2019 Araştırmacı Yeni Özütleyicilerin Sentezi Ve Laktik Asidin Tepkimeli Özütleme Ve Özütlemeli Fermantasyon Yöntemleri Ile Üretim Ortamlarından Geri Kazanımında Kullanımı
Prof. Dr. Efe Sezgin 2019 Ülseratif Kolit ve Crohn inflamatuvar bağırsak hastalıklarının ayrıştırıcı klinik tanısında kullanılacak  yenilikçi bir moleküler yöntem geliştirilmesi
Prof. Dr. Sevcan Ünlütürk 2019 Proje Yürütücüsü Çeşitli Çevre Koşullarının buğday tohumu çimlenmesine ve buğday filizlerinin biyoaktif bileşiklerine etkisinin araştırılması
Doç. Dr. Sibel Uzuner 2019 Araştırmacı Photochemical detection of oils and essences of aromatic and medicinal plants, and their optimization as preservatives in combination with innovative food processing technologies. YÖK Mevlana Academic Staff Mobility Programme About Project (mev-2019-1793)
Prof. Dr. Şebnem Harsa 2019 Proje Yürütücüsü Development of a Functional Whey Beverage; Enriched of Angiotensin-I Converting Enzyme (ACE)-Inhibitory Peptides and Gamma-Amino Butyric Acid (GABA); with Lactic Acid Bacteria Isolated from Artisanal Fermented Foods of Turkey, (Project No: TUBITAK-TOVAG 119O112).
Prof. Dr. Şebnem Harsa 2019 Proje Yürütücüsü Development of Fermented Whey Beverage Formulation and Determination of in-vitro Digestion, (Project No: İYTE0306)
Prof. Dr. Şebnem Harsa 2019 Proje Yürütücüsü Development of Fermented Whey Beverage Formulation and Determination of in-vitro Digestion, (Project No: İYTE0306)
Prof. Dr. Şebnem Harsa 2019 Proje Yürütücüsü Microencapsulation of Probiotics and their Application to Develop Functional Food Products, (Project No: BTSB 055118), INOSHE Co. Inc. Biotech Products, Food R&D Consultancy
Doç. Dr. Beste Bayramoğlu 2018 Proje Yürütücüsü Kurkumin ve Beta-Karotenin İnce Bağırsak Karma Misellerinde Çözünme Mekanizmaları ve Bu Olaya Etki Eden Faktörlerin Moleküler Dinamik Simülasyonlar ile İncelenmesi, Tübitak Proje no:118O378.
Doç. Dr. Beste Bayramoğlu 2018 Araştırmacı Zamansal Alanda (TD) Katı Hal NMR Tekniği ile Gıda Uygulama Alanlarının Araştırılması: Sihirli Sandviç Eko (SSE) ve Spin Difüzyon (SD) Sekanslarının Alternatif ve Yeni Kalite Kontrol Yöntemleri Geliştirilmesinde Kullanımı, Tübitak Proje no: 217O089.
Doç. Dr. Ali Oğuz Büyükkileci 2018 Araştırmacı Şevketi Bostanda (scolymus Hispanicus L.) Bulunan Potansiyel Sağlık Etkisi Olan Fitokimyasal Grupların Belirlenmesi Ve Bu Grupların Hastalık Modellerinde Test Edilmesi, Enforcing Institution: İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
Doç. Dr. Sibel Uzuner 2018 Araştırmacı Use of Pulsed Electric Current in the Processing of Seeds and Spices: System Design, Prototype Production and Testing.TUBİTAK. Project number: 217O068.
Prof. Dr. Şebnem Harsa 2018 Proje Yürütücüsü Empregnation of Lactobacillus pentosus, prominent to alleviate stress disorder, on Apple Slices for the Development of Apple Snack, TÜBİTAK Project No: 21919B011803161209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı Projesi, project leader: Zeynep Aysun Sakman.
Prof. Dr. Şebnem Harsa 2018 Proje Yürütücüsü Microencapsulation of Lactobacillus pentosus into Whey Protein-Hemicellulose Complex and Empregnation on Table Olives, (Project No: TUBİTAK-TOVAG 118O555).