Öğretim Üyeleri
Prof. Dr. Şebnem HARSA
Eğitim
Doktora :The University of Reading, UK, 1992
Master : Ege Üniversitesi, İzmir, 1987
Lisans :Ege Üniversitesi, İzmir, 1983
Çalışma Alanları
- Gıda mühendisliği ve beslenme
- Biyoseperasyon
- Protein yapı karakterizasyonu
- Enzim üretimi, immobilizasyon ve işlenmesi
- Biyoprosesler
- sebnemharsa@iyte.edu.tr
Prof. Dr. Figen KOREL
Eğitim
Doktora :University of Florida ,USA, 2000
Master:Clemson University ,USA, 1996
Lisans :Ege Üniversitesi, İzmir, 1992
Çalışma Alanları
- Gıda Mikrobiyolojisi
- Gıda kalite kontrolü
- Katmanlı gıda paketleme
- Duyusal analiz
- figenkorel@iyte.edu.tr
Prof. Dr. Figen TOKATLI
Eğitim
Doktora: Illinois Institute of Technology, A.B.D., 2000
Master: Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Ankara, 1991
Lisans: Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Ankara, 1989
Çalışma Alanları
- Kemometri
- Biyolojik sistemlerin kinetik modellemesi
- İstatistiksel proses izlenmesi ve kalite kontrol tekniklerinin iyileştirilmesi
- Proses ve medya optimizasyonu için deney dizaynı kullanımı
- figentokatli@iyte.edu.tr
Prof. Dr. Banu ÖZEN
Eğitim
Doktora: Purdue Universtiy,A.B.D, 2000
Master: Delaware Universtiy, 1996
Lisans : Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), 1992
Çalışma Alanları
- Gıda Kimyası
- Kızılötesi spektroskopi ile gıda analizi
- Gıdalarda tağşiş belirlenmesi
- Zeytin ve zeytinyağı kimyası ve karakterizasyonu
- banuozen@iyte.edu.tr
Prof. Dr. Sevcan ÜNLÜTÜRK
Eğitim
Doktora: Illinois Institute of Technology, A.B.D., 2002
Master: Illinois Institute of Technology, A.B.D., 1995
Lisans: Ege Üniversitesi, İzmir, 1992
Çalışma Alanları
- Gıda Muhafazası
- UV Işınlama
- Alternatif Yeni Gıda İşleme Yöntemleri
- Gıda Reolojisi
- Gıda Temel İşlemleri
- Gıda İşlemede Matematiksel Modelleme
- Prediktif Mikrobiyolji
- sevcanunluturk@iyte.edu.tr
Doç. Dr. Çağatay CEYLAN (Bölüm Başkan Yardımcısı)
Eğitim
Doktora: Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Ankara, 2005
Master: University of Virginia, A.B.D., 1998
Lisans: Hacettepe Üniversitesi, Ankara, 1993
Çalışma Alanları
- Gıda İşlemesi Sırasında Oluşan Lipit Peroksidasyonu ve Buna Bağlı Oluşan Karbonil Bileşiklerinin Engellenmesi
- Lipit Oluşumu/Metabolizması ve Oksidasyonunun Kanser Hücrelerinde İncelenmesi
- Hidrojellerin Biyoteknolojide Kullanımı ve Karakterizasyonu
- cagatayceylan@iyte.edu.tr
Doç. Dr. Ayşe Handan BAYSAL (Bölüm Başkan Yardımcısı)
Eğitim
Doktora: Ege Üniversitesi, İzmir, 2002
Master: Ege Üniversitesi, İzmir, 1996
Lisans: Ege Üniversitesi, İzmir, 1993
Çalışma Alanları
- Gıda kaynaklı mikrobiyolojik risklere yönelik maruziyet belirleme
- Risk değerlendirme
- Risklerin önlenmesi ve azaltılmasına yönelik teknoloji, yöntem ve stratejilerin (alternatif dekontaminasyon/detoksifikasyon teknikleri) geliştirilmesi,
- Mikrobiyal ekoloji,
- Moleküler mikrobiyoloji,
- Fermente gıdalar,
- Antimikrobiyal ve hijyenik materyallerin etki değerlendirilmesi
- handanbaysal@iyte.edu.tr
Prof. Dr. Ahmet YEMENİCİOĞLU
Eğitim
Doktora : Ankara Üniversitesi, Ankara, 1998
Master: Ankara Üniversitesi, Ankara, 1996
Lisans: Ankara Üniversitesi, Ankara, 1994
Çalışma Alanları
- Aktif ve biyoaktif yenilebilir film, kaplama ve jel üretimi
- Enzim ektraksiyonu, saflaştırılması ve karakterizasyonu (kinetik, biyoaktif, fonksiyonel ve moleküler)
- ahmetyemenicioglu@iyte.edu.tr
Doç. Dr. Beste BAYRAMOĞLU
Eğitim
Doktora: University of California, A.B.D., 2012
Master: Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ankara, 2007
Lisans: Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ankara, 2005
Çalışma Alanları
- Polimerik, biyomoleküler ve koloidal sistemlerin moleküler modellenmesi ve simulasyonu
- Nanoteknolojinin Gıda Mühendisliğine uygulanması
- Katman-katman birleştirme
- Gıda hidrokoloidleri
- bestebayramoglu@iyte.edu.tr
Prof. Dr. Efe SEZGİN (Bölüm Başkanı)
Eğitim
Doktora: Stony Brook Universitesi, A.B.D., 2005
Lisans: Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Ankara, 1995
Çalışma Alanları
- Nutrigenomik
- Beslenme genetiği
- Karmaşık hastalıkların genetik sebepleri
- Genetik haritalama
- Epidemiyoloji
- İstatistiksel modelleme
- Moleküler genetik
- Drosophila (sirke sineği) deney modeli
- efesezgin@iyte.edu.tr
Doç. Dr. Ali Oğuz BÜYÜKKİLECİ
Eğitim
Doktora: Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Ankara, 2007
Master: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, 2000
Lisans: Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Ankara, 1997
İlgi Alanları
- Endüstriyel biyoteknoloji ve mikrobiyoloji
- Biyo-temelli ürünler
- Tarım ve gıda atıklarının değerlendirilmesi
- Prebiyotikler ve bitkisel polimerler
- oguzbuyukkileci@iyte.edu.tr
Doç. Dr. Şükrü GÜLEÇ
Eğitim
Doktora: Florida Üniversitesi, A.B.D., 2013
Master: Ankara Üniversitesi, Ankara, 2006
Lisans: Ankara Üniversitesi, Ankara, 2004
Çalışma Alanları
- Moleküler Beslenme ve İnsan Fizyolojisi
- İnce Bağırsak Hücrelerinde Besinlerin Algılanması
- Mineral Metabolizması
- Obezite ve Tip2 Diyabet
- Beslenme ve Kanser
- Bioerişebilirlik-Biyoyararlanım-Biyofonksiyonellik
- Deneysel Fonksiyonel Gıda Tasarım
- Hücre kültürü-Sıcan/Fare-C. Elegans
- sukrugulec@iyte.edu.tr
Doç. Dr. Sibel UZUNER
Eğitim
Doktora: Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ankara, 2014
Master: Hacettepe Üniversitesi, Ankara, 2008
Lisans: Hacettepe Üniversitesi, Ankara, 2005
Çalışma Alanları
- Katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi
- Gıda atık yönetimi
- Yenilikçi teknolojiler (yüksek hidrostatik basınç, atımlı elektrik alan, UV ışık, ozon ve ultrasonikasyon)
- Gıda enformatiği
- Biyosüreç optimizasyonu ve modellenmesi
- sibeluzuner@iyte.edu.tr