Öğretim Üyeleri

Prof. Dr. Şebnem HARSA

Eğitim

Doktora :The University of Reading, UK, 1992

Master : Ege Üniversitesi, İzmir, 1987

Lisans :Ege Üniversitesi, İzmir, 1983

Çalışma Alanları

  • Gıda mühendisliği ve beslenme
  • Biyoseperasyon
  • Protein yapı karakterizasyonu
  • Enzim üretimi, immobilizasyon ve işlenmesi
  • Biyoprosesler
  • sebnemharsa@iyte.edu.tr

Prof. Dr. Figen KOREL

Eğitim

Doktora :University of Florida ,USA, 2000

Master:Clemson University ,USA, 1996

Lisans :Ege Üniversitesi, İzmir, 1992

Çalışma Alanları

  • Gıda Mikrobiyolojisi
  • Gıda kalite kontrolü
  • Katmanlı gıda paketleme
  • Duyusal analiz
  • figenkorel@iyte.edu.tr

Prof. Dr. Figen TOKATLI

Eğitim

Doktora: Illinois Institute of Technology, A.B.D., 2000

Master: Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Ankara, 1991

Lisans: Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Ankara, 1989

Çalışma Alanları

  • Kemometri
  • Biyolojik sistemlerin kinetik modellemesi
  • İstatistiksel proses izlenmesi ve kalite kontrol tekniklerinin iyileştirilmesi
  • Proses ve medya optimizasyonu için deney dizaynı kullanımı
  • figentokatli@iyte.edu.tr

Prof. Dr. Banu ÖZEN

Eğitim

Doktora: Purdue Universtiy,A.B.D, 2000

Master: Delaware Universtiy, 1996

Lisans :  Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), 1992

Çalışma Alanları

  • Gıda Kimyası
  • Kızılötesi spektroskopi ile gıda analizi
  • Gıdalarda tağşiş belirlenmesi
  • Zeytin ve zeytinyağı kimyası ve karakterizasyonu
  • banuozen@iyte.edu.tr

Prof. Dr. Sevcan ÜNLÜTÜRK

Eğitim

Doktora: Illinois Institute of Technology, A.B.D., 2002

Master: Illinois Institute of Technology, A.B.D., 1995

Lisans: Ege Üniversitesi, İzmir, 1992

Çalışma Alanları

  • Gıda Muhafazası
  • UV Işınlama
  • Alternatif Yeni Gıda İşleme Yöntemleri
  • Gıda Reolojisi
  • Gıda Temel İşlemleri
  • Gıda İşlemede Matematiksel Modelleme
  • Prediktif Mikrobiyolji
  • sevcanunluturk@iyte.edu.tr

Doç. Dr. Çağatay CEYLAN (Bölüm Başkan Yardımcısı)

Eğitim

Doktora: Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Ankara, 2005

Master: University of Virginia, A.B.D., 1998

Lisans: Hacettepe Üniversitesi, Ankara, 1993

Çalışma Alanları

  • Gıda İşlemesi Sırasında Oluşan Lipit Peroksidasyonu ve Buna Bağlı Oluşan Karbonil Bileşiklerinin Engellenmesi
  • Lipit Oluşumu/Metabolizması ve Oksidasyonunun Kanser Hücrelerinde İncelenmesi
  • Hidrojellerin Biyoteknolojide Kullanımı ve Karakterizasyonu
  • cagatayceylan@iyte.edu.tr

Doç. Dr. Ayşe Handan BAYSAL (Bölüm Başkan Yardımcısı)

Eğitim

Doktora: Ege Üniversitesi, İzmir, 2002

Master: Ege Üniversitesi, İzmir, 1996

Lisans: Ege Üniversitesi, İzmir, 1993

Çalışma Alanları

  • Gıda kaynaklı mikrobiyolojik risklere yönelik maruziyet belirleme
  • Risk değerlendirme
  • Risklerin önlenmesi ve azaltılmasına yönelik teknoloji, yöntem ve stratejilerin (alternatif dekontaminasyon/detoksifikasyon teknikleri) geliştirilmesi,
  • Mikrobiyal ekoloji,
  • Moleküler mikrobiyoloji,
  • Fermente gıdalar,
  • Antimikrobiyal ve hijyenik materyallerin etki değerlendirilmesi
  • handanbaysal@iyte.edu.tr

Prof. Dr. Ahmet YEMENİCİOĞLU

Eğitim

Doktora : Ankara Üniversitesi, Ankara, 1998

Master: Ankara Üniversitesi, Ankara, 1996

Lisans:  Ankara Üniversitesi, Ankara, 1994

Çalışma Alanları

  • Aktif ve biyoaktif yenilebilir film, kaplama ve jel üretimi
  • Enzim ektraksiyonu, saflaştırılması ve karakterizasyonu (kinetik, biyoaktif, fonksiyonel ve moleküler)
  • ahmetyemenicioglu@iyte.edu.tr

Doç. Dr. Beste BAYRAMOĞLU

Eğitim

Doktora: University of California, A.B.D., 2012

Master: Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ankara, 2007

Lisans: Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ankara, 2005

 

Çalışma Alanları

  • Polimerik, biyomoleküler ve koloidal sistemlerin moleküler modellenmesi ve simulasyonu
  • Nanoteknolojinin Gıda Mühendisliğine uygulanması
  • Katman-katman birleştirme
  • Gıda hidrokoloidleri
  • bestebayramoglu@iyte.edu.tr

Prof. Dr. Efe SEZGİN (Bölüm Başkanı)

Eğitim

Doktora: Stony Brook Universitesi, A.B.D., 2005

Lisans: Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Ankara, 1995

Çalışma Alanları

  • Nutrigenomik
  • Beslenme genetiği
  • Karmaşık hastalıkların genetik sebepleri
  • Genetik haritalama
  • Epidemiyoloji
  • İstatistiksel modelleme
  • Moleküler genetik
  • Drosophila (sirke sineği) deney modeli
  • efesezgin@iyte.edu.tr

Doç. Dr. Ali Oğuz BÜYÜKKİLECİ

Eğitim

Doktora: Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Ankara, 2007

Master: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir, 2000

Lisans: Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Ankara, 1997

İlgi Alanları

  • Endüstriyel biyoteknoloji ve mikrobiyoloji
  • Biyo-temelli ürünler
  • Tarım ve gıda atıklarının değerlendirilmesi
  • Prebiyotikler ve bitkisel polimerler
  • oguzbuyukkileci@iyte.edu.tr

Doç. Dr. Şükrü GÜLEÇ

Eğitim

Doktora: Florida Üniversitesi, A.B.D., 2013

Master: Ankara Üniversitesi, Ankara, 2006

Lisans: Ankara Üniversitesi, Ankara, 2004

Çalışma Alanları

  • Moleküler Beslenme ve İnsan Fizyolojisi
  • İnce Bağırsak Hücrelerinde Besinlerin Algılanması
  • Mineral Metabolizması
  • Obezite ve Tip2 Diyabet
  • Beslenme ve Kanser
  • Bioerişebilirlik-Biyoyararlanım-Biyofonksiyonellik
  • Deneysel Fonksiyonel Gıda Tasarım
  • Hücre kültürü-Sıcan/Fare-C. Elegans
  • sukrugulec@iyte.edu.tr

Doç. Dr. Sibel UZUNER

Eğitim

Doktora: Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ankara, 2014

Master: Hacettepe Üniversitesi, Ankara, 2008

Lisans: Hacettepe Üniversitesi, Ankara, 2005

Çalışma Alanları

  • Katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi
  • Gıda atık yönetimi
  • Yenilikçi teknolojiler (yüksek hidrostatik basınç, atımlı elektrik alan, UV ışık, ozon ve ultrasonikasyon)
  • Gıda enformatiği
  • Biyosüreç optimizasyonu ve modellenmesi
  • sibeluzuner@iyte.edu.tr